Основні рекомендації щодо догляду за посудом:

- Перед використанням каструлі, рекомендується вимити їх, невеликою кількістю води з миючим засобом, але щоб у миючому засобі не містилося лимонної кислоти.

- Компанія BergHOFF не рекомендують використовувати миючі засоби, що містять лимонну кислоту, для посуду з нержавіючої сталі. Склад таких миючих засобів негативно впливає на антиоксидантний шар і може призвести до корозії.

- Навіть враховуючи той факт, що майже весь посуд компанії BergHOFF придатний для миття в посудомийній машині, виробник все одно рекомендує мити посуд в ручний, оскільки вплив високих температур і використання всіляких миючих засобів з часом призводить до потьмарення каструль і сковорідок.

- Ніколи не ставте посуд на розпечену плиту, якщо вона майже порожня, або ви готуєте без води.

- Якщо після приготування на дні посуду залишилася їжа, то рекомендується налити в неї невелику кількість теплої води, і дати трохи постояти, якщо це залишки їжі, що підгоріли, то потрібно налити в ємність води, і прокип'ятити протягом декількох хвилин. Настійно рекомендується не використовувати металеві предмети для видалення їжі.

- Надмірне нагрівання посуду може спричинити появу коричневих або синіх плям. Вони не впливають на працездатність посуду, або на екологічні властивості. Плями можна видалити за допомогою миючих засобів.


Поради щодо догляду за посудом з антипригарним покриттям:

- Перед тим як чистити посуд, потрібно дати йому охолонути, оскільки при попаданні холодної води на гарячу сковороду може призвести до деформації.

- Якщо Ви зберігаєте каструлі або сковороди, складаючи їх в одну стопку, рекомендується підкласти між ними рушники або щось подібне, щоб запобігти дряпанню посуду один об одного.

- Як уже говорилося вище, незважаючи на те, що майже всі вироби можна мити в посудомийній машині, виробник, все-таки радить мити посуд в ручну. Таким чином. посуд довше матиме гарний вигляд, і менше зношуватиметься.

- Якщо ви не можете видалити деякі залишки їжі, то це не проблема. Налийте трохи води в ємність, і поставте на невеликий вогонь, але не доводьте до кипіння, після чого ви можете легко видалити їжу. Не використовуйте металеві предмети для видалення їжі судини.

- Після кожного застосування посуду, мийте його в ручний, миючим засобом спеціально призначеним для чищення подібних виробів. Не використовуйте миючі засоби, що містять лимонну кислоту, або хлорний відбілювач. Мийте посуд мильною водою, за допомогою губки, або спеціальної ганчірочки. Не використовуйте для чищення сковорідок, металеві або нейлонові мочалки. Після того як Ви очистили посуд, промийте його проточною подою, і насухо витріть рушником, або сухою м'якою тканиною.

- Завжди ретельно вимийте посуд, тому що не вимиті залишки їжі, при подальшому використанні посуд пригорятимуть.

Це основні поради, яких компанія BеrgHOFF рекомендує дотримуватися при експлуатації посуду. Пам'ятайте, якщо ви будете добре дотримуватись цих рекомендацій, то Ваш посуд BergHOFF, прослужить набагато довше.